Onderzoek

& innovatie

We ontwikkelen een nieuw, Utrechts ecosysteem in Sport, Bewegen & Vitaliteit. We doen dit aan de hand van activiteiten in drie pijlers; de derde pijler is Innovatie & Onderzoek.
Een nieuw platform
In de pijler Innovatie & Onderzoek bouwen we aan een platform voor kennisontwikkeling en innovatie in Sport, Bewegen & Vitaliteit. Of beter gezegd: we bouwen - met 10.000 leden, 1.800.000 jaarlijkse bezoekers en 600 business club leden - aan de ultieme test- en ontwikkelplek voor start-ups, scale-ups, corporates en kennisinstellingen in Sport, Bewegen & Vitaliteit in Nederland.

De thema’s waar we op dit moment aan werken zijn:

1. Sport & Sport Performance
2. Participate & Aanbod
3. Voeding & Levensstijl
4. Talent & Ontwikkeling
5. Buitenruimte & Gebiedsontwikkeling
6. Faciliteiten & Stadion
Open-innovatie Challenge
Voor Sport Performance (onderdeel van het eerste thema) zijn we - via een open-innovatie challenge - op zoek naar innovatie oplossingen die de top- en/of de breedte sporter / sportteams duurzaam beter laten presteren. Niet exclusief voor één sport, maar sport-overstijgend.

Sport Performance is een holistische individuele en/of teambenadering gericht op het opbouwen van robuuste, goed presterende atleten en teams. Het komt zowel het lichaam als de geest ten goede en het behelst alles wat de (talent)ontwikkeling en (top)prestaties kan beïnvloeden, maar dan buiten het veld. Denk aan voeding, slaap, spieren en mentale gesteldheid van de spelers.

Sport Performance is niet meer weg te denken uit de huidige topsport en komt ook in de breedtesport steeds vaker aan bod. Maar toch valt er nog veel te halen (inhoudelijk, sport-overstijgend en voor de breedtesport).

We doen een brede, open oproep aan partijen (start-ups, scale-ups, gevestigde ondernemingen) om met ons mee te denken. Ons korte termijn doel is de implementatie van minimaal drie oplossingen die elk relevant zijn voor minimaal twee van onze clubs. Ons lange termijn doel is om – samen met de meest innovatieve, duurzame Sport Performance oplossingen dé voorkeursplek voor sporters, talenten en coaches van Nederland te worden. Meer weten: <klik hier>.
“Voorheen had ik erg last van de weersomstandigheden, nu ben ik er van bewust dat ik met de wind kan spelen”. - Pippa, 14 jaar, Topsport Talent Tennis
Week
1
2
3
4
5
6
7
Topsportplus
dinsdag 8-11
dinsdag 15-11
dinsdag 22-11
dinsdag 29-11
dinsdag 6-12
-
dinsdag 20-12