Onderzoek

& innovatie

We ontwikkelen een nieuw, Utrechts ecosysteem in Sport, Bewegen & Vitaliteit. We doen dit aan de hand van activiteiten in drie pijlers; de derde pijler is Innovatie & Onderzoek.
Een nieuw platform
In de pijler Innovatie & Onderzoek bouwen we aan een platform voor kennisontwikkeling en innovatie in Sport, Bewegen & Vitaliteit. Of beter gezegd: we bouwen - met 10.000 leden, 1.800.000 jaarlijkse bezoekers en 600 business club leden - aan de ultieme test- en ontwikkelplek voor start-ups, scale-ups, corporates en kennisinstellingen in Sport, Bewegen & Vitaliteit in Nederland.

De thema’s waar we op dit moment aan werken zijn:

1. Sport & Sport Performance
2. Participate & Aanbod
3. Voeding & Levensstijl
4. Talent & Ontwikkeling
5. Buitenruimte & Gebiedsontwikkeling
6. Faciliteiten & Stadion
Sport & Beweeg Validatielab
Vanuit de Multi-Sportcampus Traiectum (FC Utrecht, SV Kampong, Hellas Utrecht, VV Utrecht en UZSC) creëren we in Utrecht-Oost de ultieme test- en ontwikkelplek voor startups in Sport, Bewegen & Vitaliteit. In samenwerking met UtrechtInc. – de internationaal toonaangevende startup incubator uit Utrecht – zijn we op zoek naar early-stage start-ups met innovatieve en schaalbare ideeën. Dus ben jij een gedreven en ambitieuze ondernemer? En wil je jouw idee op het gebied van Sport, Bewegen & Vitaliteit omzetten naar een succesvolle startup? Schrijf je dan in en maak kans op één van de 12 plekken in ons unieke 16-weekse validatieprogramma.  

Voor dit validatieprogramma richten we ons specifiek op early-stage startups, waarbij de validatie van het concept / product (problem-solution-fit) centraal staat. Ondernemers in de eerste ontwikkelings-fase, vóór de schaalvergroting en de realisatie van significante inkomsten. Concreet zoeken we naar:
1. Early-stage / pre-funding startups
2. Innovatieve en schaalbare ideeën
3. Uitgewerkte concepten / eerste prototypes / MVP’s
4. Toegewijde en dedicated teams

Meer weten: <klik hier>.
Open-innovatie Challenge
Op vrijdagmiddag 17 november 2023 is alweer de derde editie van The Pitch georganiseerd in Stadion Galgenwaard. Tijdens dit evenement kregen innovaties, die hebben meegedaan aan de open-innovatie challenge, opgezet door Multi-Sportcampus Traiectum, de kans om hun idee te pitchen ten overstaan van een professionele jury. De challenge daagde innovaties uit mee te denken aan Sport Performance oplossingen, die de top- en/of breedtesporter duurzaam beter laten presteren. Bij The Pitch kregen de ondernemers de kans voor een groot businessnetwerk te pitchen met als kers op de taart; de kans om €10.000 te winnen om hun idee verder uit te rollen binnen Multi-Sportcampus Traiectum. Tijdens deze editie hebben de volgende tien innovaties hun verhaal verkondigd: Aristotle Cognitive Technologies, Keyminds, UMC Utrecht, Oryx Movement Solutions, Embedded Fitness, Mingle Sport B.V., Business Data Challengers, Nutrinergy, Skills Intelligence B.V. & Flow.

Aristotle Cognitive Technologies won met hun pitch de 10.000 euro en was daarmee de winnaar van de avond. Mingle Sport en Keyminds werden tweede en derde en verdienen hiermee natuurlijk ook een plek op het podium! Concluderend was het een inspirerend evenement, waarbij de verbinding gezocht én gevonden werd. Meer weten: <klik hier>.
“Voorheen had ik erg last van de weersomstandigheden, nu ben ik er van bewust dat ik met de wind kan spelen”. - Pippa, 14 jaar, Topsport Talent Tennis
Week
1
2
3
4
5
6
7
Topsportplus
dinsdag 8-11
dinsdag 15-11
dinsdag 22-11
dinsdag 29-11
dinsdag 6-12
-
dinsdag 20-12