MSCT

DERDE HELFT

Binnen Multi-Sportcampus Traiectum zijn er meerdere mogelijkheden om mee te doen aan een Derde Helft programma. De Derde Helft is met name bedoeld om ouderen samen te laten sporten op een relaxte manier. Daarnaast is het leuk om nieuwe sociale contacten op te doen.

Bij de verschillende verenigingen zijn er volop mogelijkheden om te bewegen: hardlopen, hockey of voetballen. Dit aanbod zullen we de komende tijd gaan uitbreiden met nieuwe initiatieven. Bekijk de mogelijkheden die er nu al zijn hieronder!
“Samen sporten versterkt en verbindt Utrechters met elkaar. De positieve invloed van sport en bewegen is onze drijfveer. Middels de mogelijkheden binnen de Traiectum clubsmaken wij sport voor verschillende doelgroepen mogelijk.” - Eelco Veldhuijzen, Sports & Performance Manager Sportcampus Traiectum
Oldstars Running
Door het aanbieden van aangepaste sport- en bewegingsactiviteiten met de hardloopsport als middel is het doel om drempels weg te nemen om op latere leeftijd te kunnen starten met hardlopen als 55-plusser. Met OldStars running wordt door een trainingsaanbod met aangepaste loopvormen en een accent op coördinatie en kracht het aanpassingsvermogen vergroot en zal aantoonbaar het valrisico en de kans op blessures verminderen. Naast beginnende lopers is OldStars running geschikt voor oudere ervaren lopers en een grote groep senioren die er wat betreft niveau tussenin zit. Oldstars running wordt georganiseerd bij atletiekvereniging U-Track op elke dinsdag van 10.00 tot 12.30 uur op de Mytylweg 79.

Interesse? Klik dan hier voor meer informatie.
PLUSsport-hockey
PLUSsport-hockey sluit perfect aan bij de fysieke mogelijkheden en wensen van 50 plussers. Een deskundige trainer past het programma zo aan dat je zonder angst voor blessures veilig en met plezier kunt sporten. Plussport-hockey kun je op dinsdagmiddag beoefenen op Kampong.

Interesse? Klik dan hier voor meer informatie.
Trimhockey
Wil je graag hockeyen maar niet in een vast team met trainingen en wedstrijden, dan is Trimhockey erg geschikt. Trimmers variëren van 18 tot 80 jaar en kennen verschillende niveaus. Trimhockey is een goede manier om hockey goed te leren kennen of voor oud-hockeyers om het weer op te pakken. Wil je toch ook weer aan wedstrijden meedoen dan kan dat met de trimhockey competitie op maandag avond.

Interesse? Klik dan hier voor meer informatie.
Walking Football
FC Utrecht zet zich actief in voor haar supporters, maar ook voor de omgeving in zijn geheel. De FC Utrecht OldStars is een groep 65-plussers die wekelijks Walking Football speelt, bij elkaar komt om gezamenlijk een kop koffie te drinken en nieuwe mensen te ontmoeten. De FC Utrecht OldStars zetten zich niet alleen in door een potje voetbal te spelen, zij zijn ook dé ambassadeurs van FC Utrecht. Zij ondersteunen namelijk bij talloze maatschappelijke initiatieven en -acties.

Klik hier voor meer informatie.
Week
1
2
3
4
5
6
7
Sterk naar het vo
dinsdag 9-11
dinsdag 16-11
dinsdag 23-11
dinsdag 30-11
dinsdag 7-12
dinsdag 14-12
dinsdag 21-12