MSCT

Traiectum Sportcampus & SportUtrecht; nieuwe gezichten!

Traiectum blijft haar stappen maken; oa op het gebied van intensievere samenwerking met partners! Zo ook met SportUtrecht*, waarbij we twee nieuwe gezichten en hun rol graag specifieker uitlichten. Rosalie Huisman en Koen de Weerd, zijn aangesteld om talentontwikkeling en topsport in de stad verder te versterken. Zo ook de ontwikkeling van Traiectum Sportcampus.

Topsportlifestyle & studiecoach Rosalie Huisman

Rosalie heeft een achtergrond in de topsport. Als topsporter binnen het shorttrack en het marathonschaatsen stond zij jarenlang aan de nationale top. Naast haar topsportcarrière richtte zij zich tijdens haar studie op het thema gezondheidsbevordering. Met haar eigen ervaringen binnen de sport en de kennis die zij inmiddels heeft opgedaan ten aanzien van een gezonde (sport)leefstijl wil sporters handvatten bieden om met deze onderwerpen aan de slag te gaan. 

Rosalie is per 1 oktober aangesteld als Topsportsport Lifestylecoach bij SportUtrecht en heeft naast haar stedelijke opdracht ook een rol bij individuele vraagstukken vanuit clubs/talentprogramma’s of Traiectum als geheel. “De focus van mijn werk richt zich op het helpen van de sporter en zijn directe omgeving. Denk aan de combi van sport, school en studie, de thuissituatie, maar ook hoe je je leven als sporter en mens op een goede manier voor jezelf organiseert en leeft. Met dat soort vragen help ik zowel sporters als topsportouders met hun zoektocht naar een passende oplossing en wil ik een sparringpartner zijn voor coaches.” Rosalie staat in goed contact met verschillende experts en onderwijsinstellingen in de regio Utrecht. Gezamenlijk wordt er gekeken naar een optimale omgeving om maatschappelijke en sportieve prestaties te kunnen combineren. 

Rosalie Huisman (bron: www.schaatsfoto.nl)

Adviseur Topsport & Talentontwikkeling

Ook Koen is per 1 oktober gestart, in de functie van Adviseur Topsport en Talentontwikkeling. Sportclubs en sportbonden met een talentontwikkelingsprogramma en/of een topsportafdeling – ambities op dit vlak – kunnen bij Koen terecht met vraagstukken over thema’s gericht op talentontwikkeling en het creëren van een gezonde sport & performance omgeving. “De focus ligt daarbij op een omgeving, waarin ontwikkeling, presteren en plezier hand in hand gaan, en veiligheid geborgd blijft. Zowel voor de sporter als coach. Hierbij kan het gaan om de doorontwikkeling van het programma, bijvoorbeeld op thema’s als veilig (top)sportklimaat of breed motorische ontwikkeling van sporters. Maar ook het implementeren van leerlijnen of faciliteren in kennisdeling tussen kader en clubs.”

Koen heeft een achtergrond in de Sportkunde en Sociologie en eerdere ervaring opgedaan bij adviesbureau Treem, gericht op het haalbaar en effectief maken van sportaccommodaties. Ook is hij actief als hoofdcoach van de vrouwenploeg van Polar Bears actief binnen de Eredivisie waterpolo, waar hij afgelopen seizoen met zijn ploeg een topprestatie leverde en Nederlands kampioen werd. “Ik merk in de gesprekken die ik voer dat er een gedeelde passie is voor sport en talentontwikkeling. Dit geeft mij veel energie en is bovendien super inspirerend. Daar geniet ik oprecht van.”

Koen de Weerd

*Naast collega’s Rosalie Huisman en Koen de Weerd zijn ook Patrick Bruggeman (Sportclubadviseur) en Menno Hornman (gebiedsontwikkeling en manager) vanuit SportUtrecht actief in het gebied Maarschalkerweerd.

"Wij hebben het nooit voor elkaar gekregen om één lidmaatschap te creëren waarbij kinderen verschillende sporten kunnen doen. Daar liggen gigantische kansen, zeker met de sportcampus"