MSCT

Topsportdag FC Utrecht - FC Twente

Vier Utrechtse(ex-)topsporters werden afgelopen zondagmiddag gehuldigd in Stadion Galgenwaard. Dafne Schippers, Annemiek van Vleuten, Sarah Buis en Mischa Bredewold maakten tijdens de rust van de Eredivisiewedstrijd FC Utrecht - FC Twente een ereronde over het veld en werden onder luid applaus van het publiek gehuldigd.

Schippers won twee keer goud op een WK, was vijf keer Europa’s beste en won zilver op de Olympische Spelen van 2016. Daarbij is zij afkomstig van Traiectum club Hellas Utrecht en dus een echte Utrechter. In de prijzenkast van Van Vleuten zijn onder meer een gouden Olympische medaille en vier wereldtitels te vinden. Ook won ze liefst vier keer de ronde van Italië en schreef ze een Ronde van Frankrijk op haar naam. Buis werd geëerd omdat zij afgelopen zomer wereldkampioen werd met de Nederlandse waterpoloploeg. Ook zij is afkomstig van één van de Traiectum Clubs, namelijk UZSC. Bredewold werd ook uitgenodigd omdat zij dit jaar de Europese wielrentitel pakte.

Sarah Buis, Dafne Schippers, Mischa Bredewold en Annemiek van Vleuten (van links naar rechts)

De 4 legendes mochten door een erehaag, gevormd door verschillende jonge (top)sporters van elke Traiectum club, hun opwachting maken. Deze kinderen kwamen zo oog in oog met hun grote heldinnen. Daarbij zaten er 20 helden van atletiekclubs Hellas Utrecht, U-Track Atletiek en Phoenix Atletiek op de tribune, en werden ook zij bedankt voor hun topprestaties het afgelopen jaar. Tot slot, kregen alle leden van de vijf Traiectum clubs de mogelijkheid, om middels een speciale kaartenactie, goedkoop tickets aan te schaffen voor deze topwedstrijd. Al met al een mooie dag die mede mogelijk werd gemaakt door Multi-Sportcampus Traiectum.

Klik hier voor meer informatie.

"Wij hebben het nooit voor elkaar gekregen om één lidmaatschap te creëren waarbij kinderen verschillende sporten kunnen doen. Daar liggen gigantische kansen, zeker met de sportcampus"