MSCT

Samenwerking vrouwenvoetbal FC Utrecht belofte en SV Kampong

FC Utrecht Vrouwen

FC Utrecht heeft grote ambities voor het vrouwenvoetbal, zo gaan ze komend seizoen weer met de competitie meedoen op het hoogste niveau: de eredivisie. Maar de ambitie rijkt verder dan FC Utrecht alleen, voor de hele regio wil FC Utrecht een voortrekkersrol met alle verenigingen vervullen om het vrouwenvoetbal vol op de kaart te zetten. Een ambitie die overeenkomt met die van Kampong Voetbal, een club die ook het vrouwenvoetbal verder wil uitbouwen.

Een belangrijke stap daarbij is de opleiding van de jeugd, en dan specifiek de beloften teams. Hiervoor heeft FC Utrecht Jim Brinkhof aangetrokken als trainer om, samen met teammanager Sharmila Basdew, verder te bouwen. Zij gaan het elftal van de jong FC Utrecht Vrouwen, waar 25 regionale speelsters in de leeftijd van 15 t/m 21 jaar de talentvolle selectie vormen, verder opleiden.

Samenwerking Kampong Voetbal

Vanuit Sportcampus Traiectum, het samenwerkingsverband van vijf sportclubs in Maarschalkerweerd, zocht FC Utrecht een goede locatie met voorzieningen om te trainen en die is gevonden op Kampong. Op vier middagen in de week trainen de dames van de FC Utrecht beloften op Kampong. Naast de hockey spelers van de KNHB, die doordeweeks vaak in het clubhuis en op de velden te vinden zijn, zal je nu ook FC Utrecht hier aantreffen.

Ook voor oefenwedstrijden wordt gebruik gemaakt van de faciliteiten op Kampong. Zo werd op vrijdag 30 juni de eerste wedstrijd tussen de jong FC Utrecht Vrouwen en Sparta gespeeld. Zowel Kampong als FC Utrecht zijn trots op deze samenwerking en het optimale gebruik van beide locaties. Al met al vormt dit een mooi voorbeeld van de praktische invulling van Sportcampus Traiectum!

"Wij hebben het nooit voor elkaar gekregen om één lidmaatschap te creëren waarbij kinderen verschillende sporten kunnen doen. Daar liggen gigantische kansen, zeker met de sportcampus"