MSCT

Patrick van Bruggen aan de slag met (top)sportouders

Ouders vormen een belangrijke spil in de ontwikkeling van hun kind. Hoe kunnen zij helpen bij de kleine stapjes in de sportcarrière van hun kind? Hoe kun je jouw talentvolle kind het beste stimuleren, begeleiden en ondersteunen? En hoe maak je bepaalde zaken bespreekbaar?

Deze vragen kwamen aan bod tijdens de workshops voor de ouders van jonge topsporttalenten. De workshops werden georganiseerd door Traiectum en hebben plaatsgevonden op woensdagavond 19 april bij Kampong Hockey, en op donderdagavond 20 april bij het ROC Midden Nederland voor de ouders van onder andere de jeugdspelers van FC Utrecht.

Deze workshops werden gegeven door Patrick van Bruggen, gastouder voor spelers uit de jeugdopleiding van AFC Ajax. Vanuit zijn eigen ervaringen vertelde hij over de rol die ouders hebben in de ontwikkeling van hun kind en over de driehoek coach – speler – ouder. Tijdens de workshops werd er aandacht besteed aan belangrijke onderwerpen zoals plezier, stimuleren en positief coachen, maar ook verantwoordelijkheid, structuur en maatschappelijke ontwikkeling door topsport.

Een opleiding voor ouders met sportende kinderen op niveau of met ambitie is er niet. Wel heeft Patrick een boek uitgebracht met de titel ‘Handboek voor jonge sporters, topsporters en topsportouders’. Dit boek staat vol  inzichten van sporters die de top bereikt hebben en ervaringen van topsportouders over hoe zij hun kind hebben begeleid en ondersteunt.

Geinteresseerd? Voor meer informatie kijk eens op www.stichtingtopprestaties.nl

"Wij hebben het nooit voor elkaar gekregen om één lidmaatschap te creëren waarbij kinderen verschillende sporten kunnen doen. Daar liggen gigantische kansen, zeker met de sportcampus"