MSCT

Park voor Sport - Street Area & Martial Arts

Op de Street Area in het Park voor Sport kan jij van alles beleven! Van urban sports zoals skaten en BMX, tot vechtsporten als Taekwondo en Kickboksen, ontdek jouw sport hier!

Tokkelen & Abseilen

Altijd al eens willen tokkelen van Stadion Galgenwaard? Op zondag 18 juni kan dit ook echt! Om 11:00 uurkan jij je inschrijven voor het tokkelen van Stadion Galgenwaard. Let wel op, vol=vol! Wees dus op tijd om je in te schrijven en gegarandeerd te zijn van een plekje. Vind jij dit toch wat spannend? Dan kan jij ook van een lagere hoogte abseilen.

Urban Sports

Voor Stadion Galgenwaard kan jij straks skaten, een BMX clinic volgen en freerunnen. Zo zijn er shows van voormalig wereldkampioen BMX Sietse van Berkel, maar kan jij ook freerunnen onder begeleiding van Sylvain Leupen.

BMX Kampioen Sietse van Berkel

Urban Athletics

Altijd al eens atletiek willen uitproberen? Urban Athletics helpt jou hierbij! Op P1 voor Stadion Galgenwaard zal een ware atletiekbaan worden gecreëerd waar jij op kan sprinten en horde lopen. Atletiek vereniging Hellas Utrecht, U-Track en Phoenix helpen jou hierbij door verschillende clinics te geven om 12:00 en 13:00 uur. Dat is niet alles! Oud Nederlands Kampioen Gregory Sedoc zal ook aanwezig zijn om jou de laatste tips te geven en wie weet mag jij het zelfs tegen hem opnemen! De persoon die namelijk de snelste tijd neerzet, kan een wedstrijd tegen Sedoc zelf winnen. Laat jij jouw skills zien? Wij zijn benieuwd!

Start Urban Athletics

Martial Arts

In het Park voor Sport kan jij natuurlijk ook verschillende vechtsporten uit proberen. Zo zal Taekrosa aanwezig zijn om je Taekwondo te leren en heb jij zelfs de mogelijkheid om om 13:30 uur topkickbokser Germaine de Randamie te ontmoeten! Dat is nog niet alles! Heb jij ook wel eens willen kickboksen of worstelen? Central Gym zal ook aanwezig zijn om jou een demo te geven en als je wilt, kan jij natuurlijk ook een potje boksen of worstelen.

Dans

Tot slot, zal PM Dance verschillende dans clinics geven op het Urban Dance Stage. Hierbij zal de Utrecht Connaisseurs Crew een demo breakdance geven om 12:00 uur. Ook zal DJ ICE aanwezig zijn om de hele dag live muziek te bezorgen en jouw danspassen te begeleiden!

Skeleton

Onder begeleiding van bondscoach Joska Le Conté kan jij van 11:00 tot 12:00 uur een skeleton clinic volgen met een slee op wieltjes! Joska heeft 12 jaar lang skeleton gedaan op het hoogste niveau. In 2018 is zij gestopt als atleet en actief geworden als coach. Inmiddels ben is Joska al drie jaar actief als bondscoach van Nederland met als hoogtepunt de bronzen medaille van Kimberley Bos op de Olympische spelen. De start is een belangrijk onderdeel waar veel winst te behalen is. In Nederland kunnen we dit trainen met een slee op wieltjes. Wil jij ook een startje proberen te maken? Kom dan zondag langs!

Meer weten over het Park voor Sport? Klik dan hier!

"Wij hebben het nooit voor elkaar gekregen om één lidmaatschap te creëren waarbij kinderen verschillende sporten kunnen doen. Daar liggen gigantische kansen, zeker met de sportcampus"