MSCT

Park voor Sport

Park voor Sport: waterpolo in de Kromme Rijn en tokkelen van Stadion Galgenwaard. Zelf sporten testen en clinics volgen van Sedoc en Van Berkel tijdens afsluiting Dutch Health Week

Park voor Sport is een grootste sportieve pop-up dat voortkomt door de samenwerking van sportclubs in Utrecht Oost. Het nieuwe event komende Vaderdag is de afsluiter van de Dutch Health Week en gratis toegankelijk voor alle Utrechters en sportievelingen uit de omgeving. Er zijn clinics van out-atleet Gregory Sedoc en BMX-er Sietse van Berkel laat je de beste tricks zien voordat je samen op de foto kan. Kom langs om deel te nemen aan de verschillende lessen van niet alledaagse sporten, om fanatiek aan te moedigen of gewoon om eens nieuwsgierig een kijkje te nemen. Iedereen is welkom op 18 juni, benadrukt organisatie Multisportcampus Traiectum uitnodigend.

Waterpolo in de Kromme Rijn

Parkeerplaatsen die sportvelden worden voor Teqballl, skateboarding en freestyle voetbal. In het groen rondom de Kromme Rijn kunnen bezoekers deelnemen aan urban sports zoals bootcamps, kickboksen, cross fit en calisthenics. De Kromme Rijn zelf is een arena voor waterpolo en zwemwedstrijden en de kantines van de bestaande sportclubs plekken voor breakdance. Kom tokkelen van het dak van het stadion van FC Utrecht, skaten op het fietspad en dansen op het asfalt van de parkeerplaats. De (ex)topsporters Gregory Sedoc en Sietse van Berkel zijn er om clinics te geven, hun sportieve verhaal te delen en te laten zien waarom sport zo’n meerwaarde kan hebben in het leven.

Showcase Sportief Gezond Stedelijk Leven

Utrecht-Oost heeft de kwaliteiten, faciliteiten en ambitie om een inspirerende showcase te zijn voor Sportief Gezond Stedelijk Leven’. Vijf (top)sportclubs uit Utrecht-Oost (Hellas Utrecht, VV Utrecht, SV Kampong, UZSC, FC Utrecht) werken er samen aan de realisatie van Multi-Sportcampus Traiectum. “Dit nieuwe Utrechts ecosysteem voor Sport & Vitaliteit is een inspiratiebron voor de Nederlandse (breedte)sport en een katalysator voor de gezondheid van de stad Utrecht in het bijzonder”, aldus Eelco Veldhuizen, Sports & Performance Manager Sportcampus Traiectum. De Dutch Health Week van Jaarbeurs is het grootste en meest inspirerende evenement voor gezondheid en zorg, waarbij Multisportcampus Traiectum graag aansluit om de bewegingsboodschap verder te verspreiden.

Park voor Sport

Het gebied waar het pop-up park wordt gerealiseerd is al een centraal punt in Utrecht Oost waar veel georganiseerd en ongeorganiseerd gesport wordt. “Samen sporten versterkt en verbindt Utrechters met elkaar. Bij de clubs zien we de positieve invloed op de fysieke en mentale gezondheid wanneer je sport. Tijdens Park voor Sport geven we naast deze bekende sporten ook ruimte aan sporten en vormen van beweging waar je minder snel aan denkt. Jong en oud kan komen kennismaken met alle mogelijkheden”, laat Veldhuizen enthousiast zien. Op de site https://www.sportcampusutrecht.nl/parkvoorsport vind je alle informatie. 

"Wij hebben het nooit voor elkaar gekregen om één lidmaatschap te creëren waarbij kinderen verschillende sporten kunnen doen. Daar liggen gigantische kansen, zeker met de sportcampus"