MSCT

Bijeenkomst Vrijwilligersparticipatie

Veel sportclubs ervaren uitdagingen bij het werven van vrijwilligers. Hoe kunnen clubs hun leden motiveren om vrijwilligerswerk te gaan doen? Vaak blijkt namelijk dat er veel (ouders van jeugd) leden zijn die er wel voor open staan om een taak op te pakken, maar hoe bereik je hen? Deze vragen en meer komen aan bod tijdens de Bijeenkomst Vrijwilligersparticipatie op woensdagavond 6 december. Tijdens deze bijeenkomst komen meerdere gastsprekers aan het woord en vertellen zij jullie meer over de verschillende manieren waarop sportclubs doeltreffender vrijwilligers kunnen werven. Daarbij kan jij spreken met verschillende clubs en op een interactieve manier, leren van elkaars ervaringen.

Eén manier om innovatief vrijwilligers te werven is met behulp van Taakie. Taakie is een digitale tool die clubs helpt bij het bereiken van leden binnen de club voor vrijwilligerstaken. Hubert Habers van Team Sportservice zal iedereen op 6 december meer vertellen over de mogelijkheden die deze slimme tool te bieden heeft. Voor het betrekken van meer jongeren als vrijwilliger bij de sportclub kan Maatschappelijke diensttijd (MDT) uitkomst bieden. MDT biedt jongeren de kans om gedurende een aantal weken of maanden hun talenten te ontwikkelen, mensen te ontmoeten én iets te doen voor een ander of de samenleving. Taco Prins, projectleider MDT bij NOC*NSF en technisch manager bij VV Utrecht, zal hier tijdens de bijeenkomstmeer over vertellen.

Ook zal op deze avond de tweede innovatie challenge van Multi-Sportcampus Traiectum op het gebied van vrijwilligersparticipatie worden gelanceerd. Bart van Rossenberg vertelt hoe start-ups de vijf clubs binnen Multi-Sportcampus Traiectum kunnen helpen met het probleem rondom vrijwilligersparticipatie.

Tot slot is er na afloop van de bijeenkomst een (korte) borrel met ruimte voor het uitwisselen van ideeën.

Ben jij er bij? Meld je (gratis)aan via deze link!

Programma:

19.00 – 19.30 uur Aftrap bijeenkomst

19.30 – 20.45 uur Thema sessies

20.45 – 21.00 uur Innovatie challenge

Locatie: Herculesplein 315, tweede verdieping ROC Sport College

"Wij hebben het nooit voor elkaar gekregen om één lidmaatschap te creëren waarbij kinderen verschillende sporten kunnen doen. Daar liggen gigantische kansen, zeker met de sportcampus"