MSCT

Algemene informatie

"In Utrecht, podium voor talent, creëren we een sport- en onderwijsplek waar ieder individu zijn of haar (sport)talent ten volste kan benutten".
De droom
Een omgeving creëren waar onderwijs en talentontwikkeling hand in hand gaan. De Utrechtse sport, het onderwijs en de gemeente hebben de handen ineengeslagen om deze omgeving te realiseren. Dankzij twee programma’s waarmee we een stapje dichterbij de droom komen:

- Programma STERKER NAAR HET VO  
- Programma TOPSPORTPLUS
Sterker naar het voortgezet onderwijs
Ben jij een topsporter? Heb je een droom om Nederlands kampioen te worden? Wil je weten waar je erg goed in bent en wat jou nog beter kan maken? Ga je volgend jaar naar het voortgezet onderwijs en wil je daar goed op voorbereid zijn? Doe dan mee met het programma Sterk naar het VO!

Je leert hoe je jouw sporttalent kunt inzetten op school. We kijken samen waar je nog ondersteuning kunt gebruiken en op welke manier je geholpen wilt worden, als voorbereiding op het voortgezet onderwijs. Alle informatie leg je vast in jouw (s)portfolio en presenteer je aan je ouders. Jouw (s)portfolio is een doorstroomplan. Zo weten jij, jouw ouders maar ook je (nieuwe) docenten en coaches hoe jij het beste tot topprestaties op school en in je sport komt!
TopsportPlus
Ben jij een topsporter? Wil je op het allerhoogste niveau je talent laten zien? Zit je nu op het Voortgezet Onderwijs en wil je nog meer uit jezelf halen dan je al doet? Wil je weten waar jij erg goed in bent én wat jij nog kan verbeteren in je schoolprestatie en sportontwikkeling, met behulp van je omgeving, voeding, mentale of sociale ondersteuning? Doe dan mee met het programma TopsportPlus!

Je leert hoe je verschillende vaardigheden die je gebruikt in je topsport ook kunt inzetten binnen school of juist net andersom. Je werkt aan zowel je sterke als minder sterke skills. Je zit in een groepje met andere topsporters om zo met en van elkaar te leren. Het groepje wordt begeleid door een gespecialiseerde coach.
Toekomst Topsport Campus Utrecht
Wie naar school gaat en de ambitie én aanleg heeft om als sporter te slagen is bij het TOPSPORTCAMPUS UTRECHT aan het juiste adres. De TOPSPORTCAMPUS UTRECHT wordt de topsportopleiding en onderwijsinstelling in één.​

Jij wilt het beste uit jezelf halen. Jij gaat voor winnen. Jouw doel is de top in jouw tak van sport. Maar aan de andere kant wil je ook op een goede manier basis-, voortgezet-, middelbaar beroepsonderwijs of hoger onderwijs volgen. Op de Topsportcampus maken we de verbinding tussen jouw sporttalent en je leervermogen. Je hoeft geen reguliere lessen meer te missen om topsporter te worden! TOPSPORTCAMPUS UTRECHT zorgt ervoor dat je het beste uit jezelf haalt, op alle fronten.
Deskundige begeleiding
Als ambitieuze sporter krijg je op TOPSPORTCAMPUS UTRECHT de kans je talenten optimaal te ontwikkelen en daarbij een opleiding op je eigen niveau te volgen. Je kunt je volledig concentreren op je sport, terwijl je tegelijkertijd een opleiding volgt. De begeleiding is deskundig en intensief. Niet alleen op sportief, maar ook op persoonlijk gebied. Daarbij is ook volop aandacht voor de toekomst.
Ontwikkeling staat centraal
Op TOPSPORTCAMPUS UTRECHT haalt ieder talent dagelijks het beste uit zichzelf, of het nu in de schoolbanken, op het veld of in de zaal is. Elke dag is anders, maar de passie voor sport en ontwikkeling van het talent staat altijd centraal. Wat is er mooier dan wanneer je overdag je hobby kunt uitoefenen? Ontwikkeling staat centraal op TOPSPORTCAMPUS UTRECHT. Op TOPSPORTCAMPUS UTRECHT wordt  ervoor gezorgd dat je alle ruimte krijgt om dat op alle vlakken te doen. Zowel op sportief vlak gaan we met de beste coaches en de nieuwste trainingsmethodes werken aan jouw talenten maar ook voor je schoolse ontwikkeling zorgen we voor top ondersteuning, maatwerk en de beste leeromgeving.
Meer informatie
Neem contact op met programma manager Tijs Reessink